Sentit Comú presenta una candidatura a la capital que pretén escoltar la ciutadania i redreçar els serveis
La llista de Sentit Comú d’Andorra la Vella, formada per SDP i independents, s’ha presentat aquest dimecres al matí davant els mitjans de comunicació per donar a conèixer els seus objectius i les seves intencions de treball. El cap de llista, Delfí Roca, l’ha definit com “l’única llista de renovació a la capital” i ha assegurat que durant aquestes setmanes prèvies a les eleccions es reuniran amb tots els col·lectius per escoltar i parlar amb tothom perquè puguin aportar noves idees.
Un dels objectius principals de Sentit Comú és redreçar alguns serveis per augmentar el benestar de la ciutadania i també dels visitants. Així doncs, els membres de la llista que han participat en l’acte públic de presentació han explicat alguns dels trets més característics de la feina que volen desenvolupar. Per la seva banda, el número dos, Àngel Dalmau, ha parlat de la necessitat de donar a conèixer alguns dels monuments més abandonats de la parròquia per poder tornar-li els seus atractius com a capital del país i dels Pirineus. Un altre dels objectius és lligar el turisme i l’esport per poder albergar competicions internacionals que beneficiïn al seu temps el sector hostaler.
Laura Pérez, la número tres de la llista, ha defensat la cultura com un dels principals elements a potenciar per fer créixer i donar a conèixer les tradicions andorranes. Una de les propostes de Sentit Comú serà donar vida als diferents espais de la parròquia a través de la cultura, i en aquest sentit, aquest mateix dimecres es reuniran amb l’Esbart dansaire.
El número quatre de la llista, Carles Perea, serà l’encarregat de vetllar per les polítiques d’igualtat mitjançant un pla transversal. A més, ha explicat que aposten per uns serveis socials més forts que donin resposta als problemes dels ciutadans.
Els progressistes han criticat les dificultats amb què es troben els ciutadans per realitzar determinats tràmits, i han insistit en la necessitat d’eliminar la burocràcia per facilitar les coses a tots els veïns de la parròquia, “el Comú ha de ser un facilitador de la vida, les persones han de ser el centre de la gestió comunal”.
Finalment, Roca ha destacat el ‘Contracte amb la ciutadania’ com un dels seus trets diferencials perquè suposarà el foment de la cohesió social, la sostenibilitat, la innovació o la democràcia participativa.